Barang siapa makan barang haram sedang dia lama menjalankan ibadah , maka dia seperti burung merpati yang mengerami telur busuk. Dia telah memayahkan dirinya kerana lamanya diam di tepat padahal tak satupun yang menetas, sebaliknya telur itu keluar menjadi busuk. ___ Ali Al Khawwas

..

5 Makhluk Lagenda Dalam Cerita Rakyat Malaysia Adapun orang-orang yang telah putih berseri mukanya, maka mereka berada dalam limpah rahmat Allah (Syurga), mereka kekal di dalamnya. (A-li'Imraan 3:107) .
SUMBER ARKID DI LONDEH KLIK SINI
TV ALHIJRAH     /    TV1  /   TV2    /     TV3   /     NTV7   /    TV9
Mereka itulah orang-orang yang membeli kesesatan dengan meninggalkan petunjuk; maka tiadalah beruntung perniagaan mereka dan tidak pula mereka beroleh petunjuk hidayah. (Al-Baqarah 2:16) .

PANAS>>Ustaz Salman Ali | Ustaz Abu Syafiq

KUASA

SUDAH diberi ingat.... hendak juga.. ikut...

Wahai orang-orang yang beriman! Jika kamu taatkan orang-orang yang kafir nescaya mereka akan menolak kamu kembali kepada kekufuran, lalu menjadilah kamu orang-orang yang rugi. (A-li'Imraan 3:149)) . .. Dalam hati mereka (golongan yang munafik itu) terdapat penyakit (syak dan hasad dengki), maka Allah tambahkan lagi penyakit itu kepada mereka; dan mereka pula akan beroleh azab seksa yang tidak terperi sakitnya, dengan sebab mereka berdusta (dan mendustakan kebenaran). (Al-Baqarah 2:10) . Sesungguhnya orang-orang yang membeli (memilih) kufur dengan meninggalkan iman tidak sekali-kali mereka akan dapat mendatangkan mudarat kepada Allah sedikitpun, dan mereka pula beroleh azab seksa yang tidak terperi sakitnya.(A-li'Imraan 3:177) Wahai orang-orang yang beriman, janganlah kamu mengambil orang-orang kafir menjadi teman rapat dengan meninggalkan orang-orang yang beriman. Adakah kamu hendak mengadakan alasan yang terang nyata bagi Allah untuk (menyeksa) kamu?(An-Nisaa' 4:144).

My Blog List

Friday, May 4, 2012

not-not RM500 dan RM1000 yang dicipta oleh Anwar

Dari MYMASA
http://mymassa.blogspot.com/2012/05CUBA ANDA TEKA BERAPA KONTENA NOT INI ANWAR SIMPAN DI LUAR NEGARA BEBERAPA HARI SEBELUM BELIAU DIPECAT TPM TAHUN 1998 DAHULU

Anda nak tahu sedikit cerita benar yang anda kurang detailnya...tentang not-not RM500 dan RM1000 yang dicipta oleh Anwar semasa beliau menjadi Menteri Kewangan. Di mana not-not itu sekarang? Anda nak tahu berapa kontena Anwar membawa lari wang itu ke luar negara? Anda sudah lupa beberapa jam sebelum Anwar ditahan ISA pada tahun 1998 itu, beberapa jam sebelum itu beliau sudah berjaya membawa keluar wang-wang itu ke luar negara!

Jika anda berjumpa
Rahim Ghouse dan A. Nazri Abdullah, anda akan tahu di mana wang-wang itu disimpan. Nasib baiklah kerajaan segera membatalkan not-not itu, sebab itulah Anwar pening dan marah. Sebab itu jugalah Anwar nak jadi PM kerana hendak menyelamatkan not-not itu yang masih tersimpan di luar negara. Jika hari ini Anwar menjadi PM, esok lusa Anwar akan menghalalkan not-not itu!

Salanjutnya: http://mymassa.blogspot.com/2012/05/apa-kesan-kepada-negara-jika-anwar-jadi.html

DUA DUNIA Jalan Metro Tanjung Bung
Trans7 Dua Dunia "Kali Jodoh Sungai Pemujaan" (full ver)
..

Sesungguhnya orang-orang yang membeli (memilih) kufur dengan meninggalkan iman tidak sekali-kali mereka akan dapat mendatangkan mudarat kepada Allah sedikitpun, dan mereka pula beroleh azab seksa yang tidak terperi sakitnya. (A-li'Imraan 3:177) .

LONDEH

LONDEH

BLOG-BLOG PISANG PANAS

ADA LAGI...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

ada di LONDEH2U

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
GAMBAR-GAMBAR pelik yang seakan di londehkan oleh si tukang gambar dan yang pelik-pelik secara semula jadi. x LIVE webcam dimana jua
  • LIVE webcam online (3)
  • LAYAN - Live Image (Webcamera)
  • LAYAN.. live on.. African wilderness! LIVE Safari
  • http://www.justin.tv/wildearthtv/popout
  • Requirements: Windows: Windows Media Player 10 , QuickTime , Flash , Mac OS: Flip4Mac , QuickTime , Flash