Barang siapa makan barang haram sedang dia lama menjalankan ibadah , maka dia seperti burung merpati yang mengerami telur busuk. Dia telah memayahkan dirinya kerana lamanya diam di tepat padahal tak satupun yang menetas, sebaliknya telur itu keluar menjadi busuk. ___ Ali Al Khawwas

..

5 Makhluk Lagenda Dalam Cerita Rakyat Malaysia Adapun orang-orang yang telah putih berseri mukanya, maka mereka berada dalam limpah rahmat Allah (Syurga), mereka kekal di dalamnya. (A-li'Imraan 3:107) .
SUMBER ARKID DI LONDEH KLIK SINI
TV ALHIJRAH     /    TV1  /   TV2    /     TV3   /     NTV7   /    TV9
Mereka itulah orang-orang yang membeli kesesatan dengan meninggalkan petunjuk; maka tiadalah beruntung perniagaan mereka dan tidak pula mereka beroleh petunjuk hidayah. (Al-Baqarah 2:16) .

PANAS>>Ustaz Salman Ali | Ustaz Abu Syafiq

KUASA

SUDAH diberi ingat.... hendak juga.. ikut...

Wahai orang-orang yang beriman! Jika kamu taatkan orang-orang yang kafir nescaya mereka akan menolak kamu kembali kepada kekufuran, lalu menjadilah kamu orang-orang yang rugi. (A-li'Imraan 3:149)) . .. Dalam hati mereka (golongan yang munafik itu) terdapat penyakit (syak dan hasad dengki), maka Allah tambahkan lagi penyakit itu kepada mereka; dan mereka pula akan beroleh azab seksa yang tidak terperi sakitnya, dengan sebab mereka berdusta (dan mendustakan kebenaran). (Al-Baqarah 2:10) . Sesungguhnya orang-orang yang membeli (memilih) kufur dengan meninggalkan iman tidak sekali-kali mereka akan dapat mendatangkan mudarat kepada Allah sedikitpun, dan mereka pula beroleh azab seksa yang tidak terperi sakitnya.(A-li'Imraan 3:177) Wahai orang-orang yang beriman, janganlah kamu mengambil orang-orang kafir menjadi teman rapat dengan meninggalkan orang-orang yang beriman. Adakah kamu hendak mengadakan alasan yang terang nyata bagi Allah untuk (menyeksa) kamu?(An-Nisaa' 4:144).

My Blog List

Saturday, November 17, 2012

SIAPA LEBIH ZALIM dan berbohong...Doa solat hajat khusus ..niat ke Putra Jaya... KO BN..BN


Sidang Media TGNA
 
 Bolehkah Mendoakan Kemusnahan Sesama Islam


Gambar Ini Membuktikan Pembohongan Terbesar PAS Kelantan


 


Pembacaan doa berkenaan dilakukan oleh adik Nik Abdul Aziz Nik Mat bernama Nik Razi Nik Mat. Nik Razi ini jugalah yang membentangkan usul mempertahankan tindakan jijik Anwar Ibrahim dalam Muktamar Dewan Ulama PAS di Shah Alam.

Nik Razi bin Nik Mat dilahirkan di Kota Jembal (juga dikenali sebagai Kedai Lalat), Kota Bharu, Kelantan. Pengajian menengahnya bermula di Maahad Muhammadi, Kota Bharu.Setelah itu menyambung pengajiannya ke India di Universiti Darul Ulum, Deoband dengan mendapat Ijazah Sarjana Muda dalam pengajian Hadith. Pencarian ilmu diteruskan lagi di Universiti Al-Azhar, Mesir dengan memperolehi Ijazah Sarjana Muda dalam Pengajian Syariah. Selepas itu di Universiti Ain Syams, Kaherah dengan memperolehi Diploma Pendidikan.

Dalam bidang kerjaya, beliau telah berkhidmat di ITM (sekarang dikenali UiTM) Shah Alam sebagai Pegawai Penasihat Agama dari tahun 1983 – 1995. Di Maahad Muhammadi (P) sebagai guru pada tahun 1996, Maahad Muhammadi (L) sebagai Pengetua pada tahun 1997 – 1999 dan Pusat Pengajian Pondok Kandis, Bachok sebagai tenaga pengajar dari tahun 2000 hingga sekarang.

Untuk waktu ini beliau aktif menyampaikan ilmu agama dan menjual beberapa produk tertentu sambil mengutip derma (infaq fi sabilillah) khususnya dari masyarakat Islam dalam usaha merealisasikan sebuah pusat pengajian yang lengkap dengan prasarana dan tenaga pengajar yang berkaliber.
 lihat muslihat PAS, DAP dan KEADILAN...  BERSATU MELAWAN....http://gelombang-rakyat.blogspot.com/2012/11/hina-agama-lagi-anwar-sambut-awal.html

Lihat sahaja gambar tertera di atas. Apa yang cuba diperlakukan Pemimpin ini? Adakah masyarakat Hindu sanggup membenarkan Anwar menghina agama tersebut dengan menjalani aktiviti agama melibatkan seorang individu yang beragama Islam?Anwar - Undang2 Anti-Liwat Lapuk
 
20121110 Cikgu Non belasah kepimpinan PAS


Temubual Bersama Tan Sri Harussani
 TAHNIAH PAS boleh join dan berkerja sama... dengan...


Isu Palestin disebut oleh Presiden PAS, Haji Hadi dan diungkit berkali-kali oleh pembahas. Tapi perspektif PAS bukan atas belas kasihan dan kezaliman terhadap rakyat Palestin di Gaza. 

Dia hanya menggunakan Palestin sebagai contoh untuk PAS berdoa dengan cara menjerit kepada tuhan "KO BN! KO BN!" Kalau benar PAS sedih mengenang nasib saudara seagama kita di Palestin yang ditindas Israel, tiadalah dia kata boleh kerjasama dengan Yahudi. Jangan dia lupa bahawa dia tidak menegur Anwar dilaporkan Wall Street Journal berkata, "I support all effort to support the security of the State of Israel”. 'All effort'. Apakah maksudnya? Ia bermaksud 'segala usaha' dalam Israel melindungi negaranya.

 Ini termasuklah pembunuhan rakyat Palestin. Bagi Israel, usaha ini, iaitu membunuh rakyat Palestin, adalah suatu keperluan bagi mereka dalam menjamin keselamatan Israel kerana orang Palestin dilihat sebagai ancaman kepada keselamatan negara Israel. Maka Israel tidak melihat pembunuhan orang awam adalah suatu perkara yang salah. Kerana orang Palestin adalah ancaman kepada keselamatan negara Israel. Jangan kita lupa kepada Anwar Ibrahim yang secara terbuka dan terangan-terangan menyokong segala tindakan Israel. 

Sebarkan mesej ini. Anwar Ibrahim harus bertaubat. Sambil itu, DAP yang tidak pernah peduli dengan usurusan orang Islam luar negara dan orang Melayu tapi hanya kepentungan kaum Cina yang mahu disama tarafkan sebagai kepentingan bangsa Malaysia, pun pura-pura peka menegnai nasib orang palestin. Nak dekat pilihanraya dan cuba menipu rakyat Islam dengan kononnya menuntut WIsma Putera menyaurakan protes di Bangsa-Bangsa Bersatu. Kenapa tidak mereka kutuk Israel? Sedar tidak, DAP hanya suruh Wisma Putera yang lakukan. 


Dari azali adanya Malaysia, setiap salahlaku Israel akan di protes oleh Malayisa. Tapi mereka mahu Malaysia usahakan usul di Bangsa Bangsa Bersatu dan hadapai telahan kuasa barat yang pro Israel. Niat lah apa mereka nak niat kerana negara asing hormati 'consistency' Malaysia dalam hal antarabangsa dan ia bisa dilakukan. Biar Wisma Putera lakukan yang sebijak-bijaknya dan bukan melayan ahli politik yang tidak tahu apa mengenai hubungan antarabangsa dna diplomasi. Dibelakang dan jauh dari pengetahuan ramai, DAP sebenarnya sudah lama bersekongkol dan berurusan dengan wakil Israel yang berpengkalan di Singapura. 


Lim Guan Eng sendiri sering rapat dan mendapatkan tunjuk ajar dari seorang Yahudi berwarganegara Israel bernama Cohen. Hinggakan ada cerita-cerita bahawa Guan Eng sudah ada rancangan dan buat persetujuan untuk mengadakan hubungan dua hala secara rasmi dengan Israel dan akan dibuka keduataan di Kuala Lumpur. Ada ura-ura juga Guan Eng bersetuju membina pengkalan Navy di Port Dickson.

 Agak susah mahu dipercayai dan terlalu jauh perancangan tapi mungkin yang dapat dilihat adalah untuk kegunaan askar upahan Israel, iaitu Amerika Syarikat untuk mengawal Selat Melaka.    

  sila hadir ke http://theunspinners.blogspot.com/2012/11/palestin-kepura-puraan-pas-dan-dap.html

..

Sesungguhnya orang-orang yang membeli (memilih) kufur dengan meninggalkan iman tidak sekali-kali mereka akan dapat mendatangkan mudarat kepada Allah sedikitpun, dan mereka pula beroleh azab seksa yang tidak terperi sakitnya. (A-li'Imraan 3:177) .

LONDEH

LONDEH

BLOG-BLOG PISANG PANAS

ADA LAGI...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

ada di LONDEH2U

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
GAMBAR-GAMBAR pelik yang seakan di londehkan oleh si tukang gambar dan yang pelik-pelik secara semula jadi. x LIVE webcam dimana jua
  • LIVE webcam online (3)
  • LAYAN - Live Image (Webcamera)
  • LAYAN.. live on.. African wilderness! LIVE Safari
  • http://www.justin.tv/wildearthtv/popout
  • Requirements: Windows: Windows Media Player 10 , QuickTime , Flash , Mac OS: Flip4Mac , QuickTime , Flash