Barang siapa makan barang haram sedang dia lama menjalankan ibadah , maka dia seperti burung merpati yang mengerami telur busuk. Dia telah memayahkan dirinya kerana lamanya diam di tepat padahal tak satupun yang menetas, sebaliknya telur itu keluar menjadi busuk. ___ Ali Al Khawwas

..

5 Makhluk Lagenda Dalam Cerita Rakyat Malaysia Adapun orang-orang yang telah putih berseri mukanya, maka mereka berada dalam limpah rahmat Allah (Syurga), mereka kekal di dalamnya. (A-li'Imraan 3:107) .
SUMBER ARKID DI LONDEH KLIK SINI
TV ALHIJRAH     /    TV1  /   TV2    /     TV3   /     NTV7   /    TV9
Mereka itulah orang-orang yang membeli kesesatan dengan meninggalkan petunjuk; maka tiadalah beruntung perniagaan mereka dan tidak pula mereka beroleh petunjuk hidayah. (Al-Baqarah 2:16) .

PANAS>>Ustaz Salman Ali | Ustaz Abu Syafiq

KUASA

SUDAH diberi ingat.... hendak juga.. ikut...

Wahai orang-orang yang beriman! Jika kamu taatkan orang-orang yang kafir nescaya mereka akan menolak kamu kembali kepada kekufuran, lalu menjadilah kamu orang-orang yang rugi. (A-li'Imraan 3:149)) . .. Dalam hati mereka (golongan yang munafik itu) terdapat penyakit (syak dan hasad dengki), maka Allah tambahkan lagi penyakit itu kepada mereka; dan mereka pula akan beroleh azab seksa yang tidak terperi sakitnya, dengan sebab mereka berdusta (dan mendustakan kebenaran). (Al-Baqarah 2:10) . Sesungguhnya orang-orang yang membeli (memilih) kufur dengan meninggalkan iman tidak sekali-kali mereka akan dapat mendatangkan mudarat kepada Allah sedikitpun, dan mereka pula beroleh azab seksa yang tidak terperi sakitnya.(A-li'Imraan 3:177) Wahai orang-orang yang beriman, janganlah kamu mengambil orang-orang kafir menjadi teman rapat dengan meninggalkan orang-orang yang beriman. Adakah kamu hendak mengadakan alasan yang terang nyata bagi Allah untuk (menyeksa) kamu?(An-Nisaa' 4:144).

My Blog List

Saturday, November 24, 2012

Tidak Berbangga Melayu Beragama Islam..UFB - Nurul Izzah
  berbeza pimpinan islam di negara jiran kita..


Fitnah: Nurul Izzah saman Utusan Melayu

 KUALA LUMPUR 23 Nov. - Naib Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR) yang juga anak kepada Ketua Umum parti itu, Nurul Izzah Anwar hari ini memfailkan saman terhadap syarikat akhbar Utusan Melayu (M) Bhd. di Mahkamah Tinggi di sini. Saman tersebut membabitkan empat artikel yang disiarkan di akhbar Utusan Malaysia antara 5 dan 7 November lalu yang didakwa oleh Nurul Izzah sebagai memfitnah beliau. Tajuk artikel-artikel tersebut ialah:
* ‘Melayu bebas pilih agama? Rakyat tidak harus dipaksa amal ajaran tertentu - Nurul Izzah Anwar’ diterbitkan di muka hadapan, 5 November.
 * ‘Nurul Izzah cuba gadai Islam, Melayu’ diterbitkan di muka surat lima, 6 November.
* ‘Naib Presiden PKR letak akidah lebih rendah daripada politik’ diterbitkan di muka surat lima, 6 November.
 * ‘Kenyataan Nurul Izzah bertujuan jadikan Malaysia negara pluralisme agama’ diterbitkan di muka surat lima, 7 November lalu. Nurul Izzah selaku plaintif menamakan Ketua Pengarang Kumpulan Utusan, Datuk Abdul Aziz Ishak dan Utusan Melayu sebagai defendan pertama dan kedua. Ahli Parlimen Lembah Pantai tersebut memfailkan saman itu menerusi firma guaman, Tetuan Mohamed Hanipa & Associates di Pejabat Pendaftar Mahkamah Tinggi di sini. Saman tersebut ekoran daripada kenyataan kontroversi Nurul Izzah sewaktu menjawab soalan seorang ahli Majlis Peguam, Siti Zabedah Kassim dalam satu forum bertajuk ‘Negara Islam: Versi Mana; Siapa Bertanggungjawab?’ di Subang Jaya, baru-baru ini. Nurul Izzah seperti dipetik menerusi laporan portal propembangkang, Malaysiakini berkata: “Apabila anda bertanya saya, tiada paksaan dalam beragama...mengapa sesetengah pihak rasa bersalah, perkara ini (kebebasan beragama) hanya terpakai kepada orang bukan Melayu, sepatutnya diguna pakai secara sama rata." Plaintif dalam pernyataan tuntutan mendakwa kata-kata tersebut secara langsung merujuk kepadanya kerana nama dan jawatannya disebut secara spesifik.  
Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Mahkamah/20121124/ma_01/Fitnah-Nurul-Izzah-saman-Utusan-Melayu#ixzz2DDWTekYS© Utusan Melayu (M) Bhd

Krisis Suriah Palestina Analisis & Slolusi. KH. Hafidz Abdurahman

Habib Umar Hafidz & Habib Ali Zaenal alHamid

..

Sesungguhnya orang-orang yang membeli (memilih) kufur dengan meninggalkan iman tidak sekali-kali mereka akan dapat mendatangkan mudarat kepada Allah sedikitpun, dan mereka pula beroleh azab seksa yang tidak terperi sakitnya. (A-li'Imraan 3:177) .

LONDEH

LONDEH

BLOG-BLOG PISANG PANAS

ADA LAGI...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

ada di LONDEH2U

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
GAMBAR-GAMBAR pelik yang seakan di londehkan oleh si tukang gambar dan yang pelik-pelik secara semula jadi. x LIVE webcam dimana jua
  • LIVE webcam online (3)
  • LAYAN - Live Image (Webcamera)
  • LAYAN.. live on.. African wilderness! LIVE Safari
  • http://www.justin.tv/wildearthtv/popout
  • Requirements: Windows: Windows Media Player 10 , QuickTime , Flash , Mac OS: Flip4Mac , QuickTime , Flash