Barang siapa makan barang haram sedang dia lama menjalankan ibadah , maka dia seperti burung merpati yang mengerami telur busuk. Dia telah memayahkan dirinya kerana lamanya diam di tepat padahal tak satupun yang menetas, sebaliknya telur itu keluar menjadi busuk. ___ Ali Al Khawwas

..

5 Makhluk Lagenda Dalam Cerita Rakyat Malaysia Adapun orang-orang yang telah putih berseri mukanya, maka mereka berada dalam limpah rahmat Allah (Syurga), mereka kekal di dalamnya. (A-li'Imraan 3:107) .
SUMBER ARKID DI LONDEH KLIK SINI
TV ALHIJRAH     /    TV1  /   TV2    /     TV3   /     NTV7   /    TV9
Mereka itulah orang-orang yang membeli kesesatan dengan meninggalkan petunjuk; maka tiadalah beruntung perniagaan mereka dan tidak pula mereka beroleh petunjuk hidayah. (Al-Baqarah 2:16) .

PANAS>>Ustaz Salman Ali | Ustaz Abu Syafiq

KUASA

SUDAH diberi ingat.... hendak juga.. ikut...

Wahai orang-orang yang beriman! Jika kamu taatkan orang-orang yang kafir nescaya mereka akan menolak kamu kembali kepada kekufuran, lalu menjadilah kamu orang-orang yang rugi. (A-li'Imraan 3:149)) . .. Dalam hati mereka (golongan yang munafik itu) terdapat penyakit (syak dan hasad dengki), maka Allah tambahkan lagi penyakit itu kepada mereka; dan mereka pula akan beroleh azab seksa yang tidak terperi sakitnya, dengan sebab mereka berdusta (dan mendustakan kebenaran). (Al-Baqarah 2:10) . Sesungguhnya orang-orang yang membeli (memilih) kufur dengan meninggalkan iman tidak sekali-kali mereka akan dapat mendatangkan mudarat kepada Allah sedikitpun, dan mereka pula beroleh azab seksa yang tidak terperi sakitnya.(A-li'Imraan 3:177) Wahai orang-orang yang beriman, janganlah kamu mengambil orang-orang kafir menjadi teman rapat dengan meninggalkan orang-orang yang beriman. Adakah kamu hendak mengadakan alasan yang terang nyata bagi Allah untuk (menyeksa) kamu?(An-Nisaa' 4:144).

My Blog List

Tuesday, May 14, 2013

Angelina Jolie menjalani pembedahan ‘double mastectomy’
 Aktres terkenal Hollywood, Angelina Jolie mendedahkan dia pernah menjalani pembedahan membuang kedua-dua payu daranya, di sini hari ini.

Jolie membuat pendedahan itu menerusi satu artikel berjudul 'My Medical Choice' yang disiarkan dalam akhbar The New York Times.

"Saya menjalani pembedahan membuang payudara kerana saya didapati mempunyai risiko untuk mendapat barah payu dara.

"Ibu saya meninggal dunia pada usia 56 tahun akibat barah tersebut dan saya tidak mahu menjadi begitu," katanya.

Hasil pemeriksaan kesihatan mendapati bintang berusia 37 tahun itu mempunyai risiko sebanyak 87 peratus untuk menghidapi barah payu dara dan 50 peratus untuk barah ovari. - AFP - Utusan OnlineAngelina Jolie had double mastectomy to reduce risk of breast cancer 'Lunchtime Lipo': Does This Speed Surgery Work?

SENARAI BARANGAN MILIK ORANG ISLAM

SENARAI BARANGAN MILIK ORANG ISLAM

1. Roti Gardenia (Syed Mokhtar Bukhary)
2. Bihun Jati Bernas (Syed Mokhtar Bukhary)
3. Minyak Masak Tiara (FELDA)
4. Minyak Masak Saji (FELDA)
5. Susu Manis Pekat Saji (FELDA)
6. Susu Manis Cair Saji (FELDA)
7. Magge Sajimee Saji (FELDA)
8. Mayonis Saji Mayo Saji (FELDA)
9. Marjerin Pelangi (FELDA)
10. Sos Cili Pelangi (FELDA)
11. Sos Tomato Pelangi (FELDA)
12. Jem Peanut SunBear (FELDA)
13. Sardin Agromas
14. Sardin Pertima
15. Kopi Hang Tuah
16. Bihun Sufi
17. Mi Kuning Sufi
18. Kuey Teow Sufi
19. Garam Sufi
20. Sos Lada Hitam Sufi
21. Sos Cili/Tomato Sufi
22. Kicap Masin/Manis Sufi
23. Tepung Goreng Sufi
24. Minyak Masak Sufi
25. Telur Cap Sufi
26. Ubat gigi Najwa
27. Ubat gigi Halagel
28. Garam Halagel
29. Tepung gandum Cap Bidara
30. Tepung gandum Faiza
31. Jus minuman Safina
32. Syampoo D'herbs
33. Mydin
34. MyMart (kedai keluaran Mydin)
35. Bihun Kampung 

SENARAI BARANGAN SEKUTU DAP
 1. Tepung Gandum Cap Sauh
 2. Sri Murni Minyak Masak
 3. Sri Murni Nugget
 4. Marina Nugget
 5. Marina Tuna
 6. Aminah Hassan Sos Cili ( asal milik melayu)
 7. Aminah Hassan Sos Tomato
 8. Aminah Hassan Bihun
 9. Roti Massimo
 10. PowerRoot Ali Cafe ( asal milik melayu)
 11. PowerRoot Oligo Cereal
 12. PowerRoot 9SPOT ISOTONIK
 13. Malta
 14. NutriMalt
 15. Teh Cap Masjid
 16. Teh Guru Cap Masjid
 17. Pau Ahmad
 18. Pau Purnama Taiping depan stesen keretapi
 19. Old Town White Coffee
 20. Pasaraya EconSave
 21. Pasaraya KK mart
 22. Pasaraya 99 SpeedMart
 23. Minyak Knife
 24. Minyak Buruh
 25. Minyak Naturel
 26. Minyak Daisy
 27. Drinho ALL DRINKS
 28. Isomax Isotonic
 29. HomeSoy
 30. Farm Crows Butter
 31. Bengkel kereta Lai Ann dan Sanda motor  Taiping
 32. Kedai gambar Lam Loong Taiping
 33. Kedai Cyber Cafee judi kuda dengan lesen Pusat Perkembangan Minda. di Taiping ada lebih 50 kedai cyber cafe milik 2 orang tauke Dap.AWAS BAPAK RASIS DAP NAK PERDAYA ANAK MUDA MELAYU JOHOR !! 

http://sejarahmelayu.blogspot.com/2013/05/awas-bapak-rasis-dap-nak-perdaya-anak.htmlAhli Parlimen Gelang Patah, Lim Kit Siang akan mula berpantun adat Melayu untuk menawan hati dan jiwa orang Melayu Johor menerimanya sebagai peminpin di negeri itu.


Bapa Komunis Melaya ini akan gunakan pelbagai strategi bagi membeli pengaruh Melayu, sedangkan agenda utama mereka adalah "Berkuasa Secara Total" di negara ini. Berikut adalah antara strategi yang akan dilakukan dan dilancarkan oleh oleh Lim Kit Siang di Parlimen Gelang Patah yang antaranya adalah seperti berikut;

 1. Mempengaruhi orang-orang Melayu menerima DAP dengan cara memberi sumbangan kepada surau-surau dan masjid-masjid di sekitar pekan Gelang Patah dan kampung-kampung sekitarnya. Mereka menganggap dengan cara ini akan membuatkan perasaan marah orang Melayu terhadap DAP akan menjadi kendur.


 2. Mewujudkan banyak kedai runcit yang dijamin lebih murah daripada Kedai Rakyat 1Malaysia (KR1M) yang mereka akan namakan sebagai Kedai Rakyat. Kedai rakyat ini akan dimonopoli oleh oarng-orang cina.


 3. Menarik anak-anak muda Melayu menyertai DAP dengan tawaran wang ringgit. Mereka telah mulakannya dengan memberi wang RM100 dengan memakai baju t-shirt yang ada lakaran gambar Lim Kit Siang seramai 100 orang anak Melayu.

 4. Melantik Ketua Pemuda DAP Bahagian Gelang patah dan beberapa jawatan kuasanya dikalangan anak-anak muda Melayu. Cara ini akan membuatkan pertelagahan yang besar dikalangan Melayu Gelang Patah iaitu antara Ketua Pemuda UMNO, PAS dan DAP.

 5. Mewujudkan ramai agen DAP dikalangan anak-anak muda Melayu dengan menawarkan ganjaran wang yang besar kepada mereka. Agen-agen ini akan menyebarkan cerita2 tentang kebaikan Lim Kit Siang untuk mempengaruhi minda orang-orang Melayu di pekan dan kampung-kampung di Gelang Patah supaya percaya dan sayang kepada DAP.

 6. Mengumpulkan beberapa anak muda Melayu yang mahir dalam ICT untuk mewujudkan satu pasukan khas seperti Red Bean Army untuk perang saraf di Parlimen Gelang Patah. DAP tidak akan gunakan mereka di kalangan ahli Pas lagi. Kumpulan anak muda ini akan berada terus di bawah DAP.


 7. Mewujudkan golongan pemikir dari Singpura yang akan memantu setiap perkembangan di Parlimen Gelang Patah dan mereka akan merangka strategi untuk dilaksanakan oleh Lim Kit Siang untuk terus DAP mencengkam kemenangan di Parlimen Gelang Patah pada PRU akan datang manakala Lim Kit Siang akan bertanding di Parlimen lain pula.


Strategi ini bagi memastikan pertambahan kemenangan kerusi Parlimen buat DAP. Perlu diingat, ketika ini Lim Kit Siang sedang sibuk meracau mengadakan ceramah bersama Anwar Ibrahim ke seluruh Negara. Selepas ini Kit Siang, Dr. Bo dan Salahudin Ayub akan tumpukan perhatian sepenuhnya untuk melancarkan beberapa strategi di Parlimen Gelang Patah.

 Saya berpendapat Wakil Rakyat DUN Nusajaya perlukan bantuan yang komprehensif daripada peringkat BN Negeri mahupun Pusat untuk berhadapan dengan mereka dan agen-agen yang akan mereka wujudkan.

In Sha Allah, pihak Johor Bangkit bersama rakan di Gelang Patah akan membantu apa yang terdaya. 

Mohon raka-rakan FB yang dimuliakan di sini dapat memanjangkan doa ke hadrat Allat agar ADUN Nusajaya sentiasa diberi kekuatan dan otak yang cerdas serta kesihatan yang baik menghadapi tentera-tentera kafirun dan talibarutnya.

 Tolong share dan sebarkannya kepada Saudara-Saudara Islam kita yang lain supaya tidak mudah terpengaruh dengan habuan yang ditawarkan oleh Lim kit Siang dan koncu-koncunya.

 INGAT.....LIM KIT SIANG GUNAKAN WANG RINGGIT SEBAGAI HABUAN UNTUK MENUNDUKKAN ORANG-ORANG MELAYU......INI SATU PENGHINAAN YANG WAJIB KITA ELAKKAN. PADA MEREKA "CASH IS KING", TAPI TIDAK PADA ORANG MELAYU.


Sumber: GAPTragedi 13 Mei 1969 - Laporan MAGERAN

Laporan Tragedi 13 Mei oleh MAGERAN

Laporan Tragedi 13 Mei oleh MAGERAN
Bagi anda yang berminat untuk membaca kertas putih oleh Majlis Gerakan Negara (MAGERAN) mengenai tragedi 13 Mei 1969, anda boleh membacanya mengikut link di bawah.

Laporan MAGERAN : Tragedi 13 Mei Bahagian 1 klik sini (pdf file) – 2 Ogos 2008
Laporan MAGERAN : Tragedi 13 Mei Bahagian 2 klik sini (pdf file) – 5 Ogos 2008
Laporan MAGERAN : Tragedi 13 Mei Bahagian 3 klik sini (pdf file) – 8 Ogos 2008
Laporan MAGERAN : Tragedi 13 Mei Bahagian 4 klik sini (pdf file) – 20..

Sesungguhnya orang-orang yang membeli (memilih) kufur dengan meninggalkan iman tidak sekali-kali mereka akan dapat mendatangkan mudarat kepada Allah sedikitpun, dan mereka pula beroleh azab seksa yang tidak terperi sakitnya. (A-li'Imraan 3:177) .

LONDEH

LONDEH

BLOG-BLOG PISANG PANAS

ADA LAGI...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

ada di LONDEH2U

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
GAMBAR-GAMBAR pelik yang seakan di londehkan oleh si tukang gambar dan yang pelik-pelik secara semula jadi. x LIVE webcam dimana jua
 • LIVE webcam online (3)
 • LAYAN - Live Image (Webcamera)
 • LAYAN.. live on.. African wilderness! LIVE Safari
 • http://www.justin.tv/wildearthtv/popout
 • Requirements: Windows: Windows Media Player 10 , QuickTime , Flash , Mac OS: Flip4Mac , QuickTime , Flash